Starttaamo in news again

Starttaamo and its member companies were on the news again for raising over 2 million Euros of private capital.

The news is at least on Kaleva and Kauppalehti print version (13.3.2012).

Press release below:

LEHDISTÖTIEDOTE, JULKAISUVAPAA 12.3.2012

Starttaamo Ry.

Oululaisen Starttaamon vauhti kiihtyy

Ouluun keväällä 2011 perustettu startup-yrityskeskus Starttaamo on toiminut vasta alle vuoden, mutta se on jo tässä lyhyessä ajassa paitsi vakiinnuttanut paikkansa yhtenä uuden yrittäjyyden syntymisen edistäjänä alueella, myös tuonut taloudellista menestystä siinä kiinteästi mukana oleville yrityksille. Tämä näkyy muun muassa siten, että Starttaamon tiloissa entisessä nahkatehtaassa toimivat yritykset ovat keränneet yhteensä jo lähes kaksi miljoonaa euroa pääomarahaa yksityisiltä sijoittajilta.

Sijoittajilla on ollut suurta mielenkiintoa Starttaamoa ja siellä toimivia yrityksiä kohtaan, ja täällä on vieraillut ihmisiä esimerkiksi Nexit Ventures ja Primus Ventures –sijoitusyhtiöistä, kertoo Starttaamon taustalla olevan Starttaamo ry:n puheenjohtaja Teemu Polo. Polon mukaan sijoittajia käy Starttaamolla lähes viikoittain, ja vierailuja on luonteva yhdistää siellä järjestettävien erilaisten tapahtumien kuten SomePitching Live:n ja Mobile Mondayn yhteyteen.

Starttaamossa toimivista yrityksistä sijoituksia ovat saaneet muun muassa Multi Solution Oy, Bitbar Oy, W-Secure Oy ja Fantastec Oy. Suurimmat yksittäiset sijoitukset ovat olleet puolen miljoonan euron luokkaa, ja vajaan kahden miljoonan kokonaispotti tuplaantunee seuraavan 12 kuukauden aikana, sillä usea yritys neuvottelee joko ensimmäisestä tai seuraavasta rahoituskierroksesta, Polo sanoo ja jatkaa, että monet niistä tähyävät kansainvälisille markkinoille. Tällainen on esimerkiksi Fantastec Oy, jonka Polar Heroes–verkkopelimaailma on herättänyt kiinnostusta niin Kiinassa kuin Yhdysvalloissakin.

Starttaamon perustajiin kuuluva, W-Secure Oy:n osakas Ykä Marjanen tähdentää, että Starttaamon periaatteisiin ja toimintatapaan kuuluu avoimuus ja yhteistyö kaikkien osapuolten kanssa.

  • – Olemme perustaneet Starttaamon paikaksi, jonne kuka tahansa voi milloin tahansa tulla oman ideansa kanssa, ja muilta täällä olevilta saa kaiken mahdollisen tuen ja avun, joka saatavissa on: olipa kyse sitten tuotekehityksestä, innovoinnista tai niinkin arkisen asian ratkaisemisesta kuin mistä löytyy hyvä tilitoimisto. Starttaamon ovet ovat avoinna aamusta iltaan yrityksen koosta tai toimialasta riippumatta, tai vaikka ei olisi vielä yritystä ollenkaan, Marjanen selventää.

Starttaamon toimijoilla on myös hyvät suhteet startup-kentän toimijoihin sekä kotimaassa että ulkomailla.

  • – Kotimaisista yhteistyökumppaneista voi mainita Aalto Venture Garagen ja Vigo-yrityskiihdyttämöt: ulkomaisia kumppanuuksia on niin Keski-Euroopassa, Venäjällä, New Yorkissa kuin Piilaaksossakin, kertoo Starttaamon sidosryhmäsuhteista vastaava Multi Solution Oy:n toimitusjohtaja Tom Laine.

Lisätietoja:

Starttaamo ry:n puheenjohtaja Teemu Polo

 

Posted in Blog, News